Inspiratie · 01. december 2019
Mijn boek 'Zoals jij' is af. En ik ben klaar om het met je te delen. Het is het eerste boek dat ik deel en ik deel het met liefde. Het kwam tot stand met veel liefde en de intentie iets te creëren, wat ik zelf graag cadeau zou krijgen en ook een ander graag cadeau zou doen. Het boek zal naar verwachting verkrijgbaar zijn vanaf 9 December 2019 (datum onder voorbehoud), in beperkte oplage.
HSP · 18. februari 2019
'Ik kan niet slapen, want er is iets in m'n kamer', 'Als de juf me lang aankijkt, krijg ik zo'n raar gevoel in m'n buik', 'Die persoon vind ik heel eng'... Hoor je jouw kind regelmatig dingen zeggen waarvan je niet helemaal kunt plaatsen waar het vandaan komt? Of heb je er wel ideeën over, maar weet je niet zo goed wat je ermee aan moet?

DIY · 19. november 2018
De Sint is in het land! Wat een heerlijk tijd om samen te gaan bakken en het huis te vullen met de warme geur van kruiden en specerijen. Kinderen genieten niet alleen intens van het eten van allerlei lekkernijen, maar ook van het zelf maken ervan. De gezelligheid van het samen bakken, het lekker bezig zijn met je handen en ondertussen 'stiekem snoepen' van het deeg én de leuke spanning van het eindresultaat maakt het de absolute must op de 'December to do lijst'!
Kinderangsten · 13. november 2018
Terwijl kinderen de wereld verkennen, komt er heel wat nieuws op ze af om over na te denken en te verwerken. Dat dát tot allerlei vragen en hersenspinsels leidt is niet zo vreemd. Maar als je merkt dat je kind de gedachtestroom niet meer kan loslaten, het meeneemt naar bed, zich er minder door kan concentreren overdag en er regelmatig door van streek raakt, heb je misschien te maken met een echte piekeraar.

echtscheiding door de ogen van een kind
Echtscheiding · 18. oktober 2018
Dat een echtscheiding altijd impact heeft op kinderen spreekt voor zich, evenals het gegeven dat het net zoveel impact kan hebben als ouders bij elkaar blijven in een destructieve relatie. Wat dat betreft kan je niet per definitie stellen dat het beter is 'om bij elkaar te blijven voor de kinderen'. Echter komt er voor kinderen in veel gevallen nog iets heel anders bij kijken: Het loyaliteitsconflict.
HSP · 11. oktober 2018
Er zijn hoogsensitieve kinderen die zeer ontvankelijk zijn voor prikkels uit hun omgeving, signalen (stemmingen) van anderen sterk doorkrijgen, zich gauw verantwoordelijk voelen en alles met grote intensiteit beleven maar daar vervolgens heel onrustig, uitermate expressief en soms zelfs explosief op reageren en dus al gauw als 'ADHD-er' bestempeld worden. We hebben het dan over het hoogstimulatieve of druk-gevoelige kind.

HSP · 09. oktober 2018
De laatste tijd kom ik voornamelijk artikelen tegen waarin wordt uitgelegd waarom hoogsensitieve kinderen al gauw het slachtoffer kunnen worden van pestgedrag en dat spreek ik ook niet tegen. Maar dat het ook echt wel andersom voorkomt, lijkt me een minder voor de hand liggend en dus zeker wel interessant onderwerp om ook eens te belichten...
Competentie · 24. januari 2018
Een gedicht voor alle kinderen die gezien en erkend mogen worden, door zoveel meer dan hun prestaties alleen...

HSP · 21. januari 2018
Labeltjes’ hebben al gauw een negatieve bijklank. Je doet iemand geen eer aan door deze eenvoudig weg te zetten. 'Ach, die persoon is duidelijk -vul maar in- dus dan weet je ‘t wel hè?' Het lijkt me dan ook verstandig om voorzichtig om te gaan met je ‘labeltjes’. Maar ze hebben natuurlijk wel een duidelijk nut...

Volg Lieve Maan ook op Social Media!

HSP, Lieve Maan op instagram
Hooggevoeligheid. Lieve Maan op Facebook
Hoogsensitief kind. Lieve Maan op Pinterest.
Hooggevoelig kind. Lieve Maan op YouTube.


Lieve Maan is aangesloten bij: Vind een Therapeut.nl