Begeleiding

Hulp bij weerbaarheid kinderen

Soms is een kind erg gebaat bij extra begeleiding om sterker in zijn of haar schoenen te komen staan.

Met name in de volgende gevallen kan dit wenselijk zijn:

  • Herhaaldelijk doelwit zijn van kinderen met pestgedrag
  • Eenzaamheid
  • Hardnekkige belemmerende faalangst
  • Structurele ontevredenheid en sterke vermindering van levenslust

Er zijn weerbaarheidstrainingen en sociale vaardigheidstrainingen voor kinderen die zichzelf beter kunnen leren uiten en/of voor zichzelf op willen komen.

 

Verdedigingssporten kunnen kinderen enorm helpen het gevoel te krijgen weer in hun kracht te staan, dit ook uit te stralen en het gevoel van hulpeloosheid achter zich te laten.

 

Een coach of therapeut kan met het kind samen kijken naar manieren die bij hem/haar passen en ook de ouder hier mogelijk in adviseren. Daarnaast kan deze ook samen met het kind een plan opstellen om de situatie weer te verbeteren en passende oefeningen opstellen.

 

Voor consulten van therapeuten die aangesloten zijn bij een beroepsvereniging, kun je afhankelijk van de zorgverzekeraar, vaak een gedeeltelijke vergoeding krijgen.

 

In mijn praktijk begeleid ik kinderen bij het verkennen en erkennen van hun eigen unieke kwaliteiten en help ik ze hun zelfbeeld te verbeteren.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging BATC. 

Kinderen met laag zelfbeeld. Begeleiding kind zelfvertrouwen. Mijn kind wordt gepest. Mijn kind heeft weinig zelfvertrouwen.